Joel Vanhanen

Joel

Olen 19-vuotias Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Espoossa. Opiskelen tällä hetkellä kauppatieteitä ensimmäistä vuotta Aalto-yliopistossa ja työskentelen politiikan ja opiskelujen sävyttämän arjen lisäksi lasten jalkapallovalmentajana. Olen asunut nyt Pohjois-Tapiolassa 15 vuotta ja, ennen sitä asuin vajaat viisi vuotta Saksassa. Näkemyksiltäni olen edistykseen uskova liberaali kaupunkilainen. 

Minut tunnetaan iloisena, ystävällisenä sekä vastuuntuntoisena ihmisenä. Vapaa-ajalla saan virtaa 6- ja 10-vuotiaiden lasten jalkapallovalmentamisesta, ystävistä, liikunnasta sekä lukemisesta.  

Arvolähtöistä politiikkaa 

Tärkeimmät arvoni ovat vapaus, vastuu, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, tulevaisuususko sekä isänmaallisuuden ja kansainvälisyyden arvostus, joiden pohjalta haluan myös politiikkaa tehdä. Jokaisen yksilön tulisi voida elää unelmiensa elämää; yhteiskunnan tehtävä on luoda mahdollisuuksia – ei rajoittaa niitä. Kuitenkin erottamaton osa vapautta on vastuu, jota tulee kantaa omasta tekemisestä, mutta myös lähimmäisistä sekä yhteiskunnasta ja yhteisestä maapallosta.

Haluan myös, että jokaisella on taustaa katsomatta yhtäläiset mahdollisuudet tavoitella unelmiaan ja lopputuloksen tulisi riippua omasta ahkeruudesta ja osaamisesta. Sivistys merkitsee minulle mm. laadukasta koulutusta, faktapohjaista ja rakentavaan yhteistyöhön perustuvaa politiikkaa sekä sydämen sivistystä. Arvostan suuresti isänmaata, mutta samalla suhtaudun oikein lämpimästi kansainväliseen yhteistyöhön, sillä Suomi ei pärjää yksin.

Koti Espoossa

Olen asunut Espoossa lähes koko ikäni; vain ensimmäiset viisi vuotta asuin Saksassa pienessä ja idyllisessä kylässä, mutta sen jälkeen olen juurtunut Pohjois-Tapiolaan. Päiväkodista yläkouluun asti olen viettänyt päiväni Tapiolan Silkkiniityn kupeessa. Valmistuin viime keväänä ylioppilaaksi Etelä-Tapiolan lukiosta ja nyt opiskelen siitä kivenheiton päässä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa Otaniemessä. 

Mielestäni Espoo on maailman paras paikka asua. Espoossa arvostan etenkin laadukasta koulutusta, omaleimaisia kaupunkikeskuksia sekä luonnonläheisyyttä, joista haluan myös jatkossa pitää kiinni. Viihdyn Espoossa erinomaisesti ja täällä onkin kaikkea, mitä ihminen tarvitsee. Paremminkin voisi kuitenkin olla – unelmien Espoo ei ole koskaan valmis. 

Oma polku vaikuttajaksi

Lähdin alunperin alakoulussa oppilaskunnan hallitukseen, sillä halusin ehkäistä koulukiusaamista ja saada lisää liikuntavälineitä ja tekemistä välitunneille. Yläkoulussa opettajan kannustuksesta lähdin ehdolle nuorisovaltuustovaaleihin ja tulin valituksi kaksissa vaaleissa; jälkimmäisissä noin 400 äänellä. Nuorisovaltuuston kautta päädyin myös Kokoomukseen ja hetki hetkeltä into vaikuttaa Espoon ja Suomen asioihin on kasvanut. 

Nykyään vaikutan esimerkiksi Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa, Espoon Kokoomuksen hallituksessa sekä Kokoomuksen puoluevaltuustossa. En halua seurata sivusta yhteiskunnan kehitystä, vaan haluan olla osaltani rakentamassa parempaa Espoota ja Suomea. 

Vankkaa kokemusta kuntapolitiikasta

Olen ollut kaksi vuotta Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja tässä roolissa olin mukana myös kaupunginvaltuuston kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella ja käytin myös puheenvuoroja kokouksissa aktiivisesti. Puheenjohtajana sain nuorisovaltuustolle historiallisen puhe- ja läsnäolo-oikeuden Espoon kaupunginhallitukseen ja espoolaisille nuorille 400 kesätyöseteliä lisää. 

Yhteensä neljän nuorisovaltuustovuoden aikana opin, miten kaupungin päätöksenteko toimii ja miten kuntapolitiikkaa tehdään. Opin myös tekemään rakentavaa yhteistyötä eri puolueiden kanssa – mikä on politiikassa ehdottoman tärkeä taito. 

Luotettava vastuunkantaja ja tulevaisuuden rakentaja

Poliitikkojen tehtävä on tehdä vastuullisia ja tulevaisuuteen katsovia päätöksiä vaikeissakin tilanteissa. En halua tehdä politiikkaa kauhukuvilla, pelon ja vihan lietsomisella tai vastakkainasettelulla, vaikka se nykyään melko yleistä onkin. Haluan olla vastavoima tällaiselle kehitykselle. 

Politiikan ydin on rakentavassa puoluerajat ylittävässä yhteistyössä sekä huolellisessa asioihin perehtymisessä. Teen aina päätökset rationaalisesti tietoon ja tieteeseen pohjautuen sekä laajat syy-seuraussuhteet ymmärtäen sekä erilaisia vaihtoehtoja punniten.

Uskon parempaan tulevaisuuteen ja edistykseen ja haluan olla sitä osaltani tekemässä. En halua tarrautua menneisyyteen tai nykyhetkeen, vaan tehdä rohkeaa ja edistyksellistä tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa. Haluan, että maailma ja Espoo jätetään tuleville sukupolville paremmassa kunnossa, kuin missä sen olemme saaneet.

CV

Työkokemus

 • Säästöpankkiiri – Nooa Säästöpankki
 • Jalkapallovalmentaja – Haukilahden Pallo
 • Kesätyöntekijä – Kokoomusnuoret
 • Jalkapalloerotuomari – Suomen Palloliitto
 • Kesätyöntekijä – Suomen Metsäyhdistys ry.

Luottamustehtävät

 • Kokoomuksen puoluevaltuuston varajäsen – 2020-2022
 • Espoon Kokoomuksen hallituksen jäsen – 2020-2021
 • Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varajäsen – 2020-2021
 • Etelä-Tapiolan lukion johtokunnan jäsen – 2019-2020
 • Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja – 2018, 2019
 • Valtion nuorisoneuvoston tutkimus- ja arviointijaoston jäsen – 2018-2019
 • Espoon nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja – 2017
 • Tapiolan koulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja – 2015-2017

Koulutus

 • Kauppatieteiden ylioppilas – Aalto-yliopisto
 • Ylioppilas – Etelä-Tapiolan lukio – 2020

Kielitaito

 • suomi
 • ruotsi
 • englanti
 • saksa

Ota yhteyttä!